Liesbeth Limburg/schilder

Info 

Info

Liesbeth Limburg (Amsterdam1938)
Sinds de jaren ''70 heb ik twee kunstopleidingen gedaan, etsen (bij Atelier Buri) en keramiek (bij Marjan de Voogd) en in mijn eigen ets- en later keramiek-atelier jaren gewerkt.Veel van de keramische werken werden door mij beschilderd en overgaan naar het platte vlak lag dan ook steeds meer voor de hand.
Vanaf 2008 heb ik me volledig toegelegd op het schilderen. Ik werk bij voorkeur met het schildersmes.
Hoewel de onderwerpen divers zijn, is mijn 'handschrift' herkenbaar. Ik laat me veelal inspireren door foto's en televisiebeelden waarvan compositie en kleuren me in eerste instantie aanspreken. Het is echter geen naschilderen, maar meer een uitgangspunt. Vaak verandert het schilderproces meerdere malen.
Het feit dat ik voornamelijk met olieverf werk en het doek tussendoor steeds moet drogen, geeft me de kans om na te denken in welke richting het beeld zich moet ontwikkelen. Landschappen zijn mijn voornaamste inspiratiebron. Maar ook beelden die refereren aan minder prettige gebeurtenissen kunnen me inspireren. Die schaar ik overigens onder de rubriek It's a Wild World. Daarnaast heb ik een aantal iPad drawings gemaakt.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston